Close

Tamburaši, urbana glazba i dječja radionica - ovog vikenda na Vinkovačkom ljetu

Kao i šest dosadašnjih, i sedmi vikend Vinkovačkog ljeta koji je pred nama, donijet će u parku na Trgu bana Šokčevića dobru zabavu i užitak. Nakon uvodnog dijela, pilatesa na otvorenom što ga i večeras, u četvrtak, priređuje MS Tim Hrvatska i poziva sve koji drže do svog zdravlja da im se pridruže od 19 do 20 sati , u petak, 11. kolovoza Vinkovčane i njihove goste očekuje provod na koncertu županjsko-vinkovačkog Tamburaškog sastava Slavonski suton koji posjetiteljima najavljuje dobar provod na i ispred pozornice kod Svetog trojstva u središtu parka. Kako dečki iz benda kažu, sviraju sve što se može svirati na tamburi, a to sluti na dobru zabavu. Slavonski suton svira od 21 do 23 sata.

U subotu na pozornici u središtu parka u 21 sat počinje koncert Nikola Marjanović trio. Nikola Marjanović je u svojoj karijeri surađivao s brojnim glazbenim imenima i stvorio prepoznatljivo ime, a nakon mnogih bendova, suradnji i glazbenih izleta, kreće u samostalnu karijeru sa svojim trijem kojega još čine Karlo Kurtelj, bas/vokal i Filip Borovec za bubnjevima. Trio svira sve – od Pearl Jama, Foo Fightersa, Red Hot Chili Peppersa, Beastie Boysa, Soundgardena, Oasisa, Skunk Anansie, Nirvane, Rolling Stonesa, U2-a i Beatlesa, do žešćih obrada trenutnih pop hitova izvođača kao što su Rihanna, Bruno Mars, Adele, Lana Del Rey, Lorde i njima slični, kako možemo pročitati na njihovom fb, a to obećava dobar provod.

Nedjelja od 18 do 20 sati rezervirana je za najmlađe koji će u hladovini parka na Trgu bana Šokčevića na radionici koju vodi Lidija Novačić, naučiti pletenje košarica, izradu cvjetića i još puno toga, a njihovi roditelji se mogu osvježiti u nekoj od kućica u kojima ugostitelji nude raze napitke i male zalogaje.