Close

Pregršt koncerata pod krošnjama Vinkovačkog parka

Središnji gradski park u Vinkovcima ovoga ljeta postaje novo hit mjesto okupljanja, druženja i uživanja u brojnim sadržajima koje su za svoje građane pripremili organizator Grad Vinkovci u suradnji s gradskim institucijama i udrugama.

Sezonu ljetnih koncerata na otvorenom, otvara Glazbena škola Josipa Runjanina Vinkovci i HNK Osijek programom Noći filmske glazbe. Pješačka će zona, 19. lipnja od 21 sat zalutati u čaroban svijet filmske glazbe u kojem će se moći čuti dobro poznate teme i izvedbe iz poznatih svjetskih block-bustera poput Harryja Pottera, Titanica, Gospodara prstenova, Jurskog parka, Ratova zvijezda i još mnogih drugih.

  1. lipnja u kupoli u parku s početkom u 20:30 publika će uplesati u vikend uz koncert Veky party, a sutradan u isto vrijeme, male i velike zabavljat će miljenica Porina, Mia Dimšić.

Povodom Svjetskog dana glazbe, koji se u Vinkovcima ipak obilježava 27. lipnja, kupola će postati domaćin učenicima i predavačima Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci koji će ljubitelje klasične glazbe počastiti jednim lakim i prozračnim repertoarom. Veliki koncert Glazbene škole počinje u 20 sati.

U lipnju Vinkovčane očekuju i koncerti Sing Song Swinga, 29. lipnja u 20 sati te 30. lipnja u 20:30 nastup Zsa Zse.

Srpanjske koncerte otvara koncert Ivana Šebalja & The Bechars, 6. srpnja s početkom u 20:30 kojeg slijedi Damir Kedžo, 7. srpnja u isto vrijeme.

Slavonic Jazz band nastupaju u hladu krošnji 13. srpnja u 20:30, a Subkultura će zapaliti park dan kasnije u isto vrijeme. Također, u srpnju građane očekuju još dva koncerta: Adrijana Baković, 19. srpnja u 20:30 te veliki koncert Petra Graše u Pješačkoj zoni povodom Dana grada Vinkovaca, 20. srpnja s početkom u 21.

Nakon Graše dolazi koncert The Karambol, 4. kolovoza u 20:30; a koncertnu sezonu Vinkovačkog ljeta 2018. zatvara koncert Najboljih hrvatskih tamburaša za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza u 20:30 sati.

Svi sadržaji za građane su besplatni.