Close

Osmi vikend Vinkovačkog ljeta izuzetno bogat događanjima

Osmi vikend Vinkovačkog ljeta koji je pred nama, donosi niz događanja – od mažoretkinja, tamburaša, jazza, rockabillyja do stand up komičara. Mlade i ljupke vinkovačke mažoretkinje u petak 18. kolovoza u 20 sati će zagrijati posjetitelje, a prije nastupa Tamburaškog sastava Berdaševa priča koji će Vinkovčane i njihove goste zabavljati od 21 do 23 sata u parku ispred Svetog trojstva na Trgu bana Šokčevića.
U subotu na gimnazijskom igralištu u 12 sati počinje Rockabilly festival kojega organiziraju rockabilly bar “Hang Loose” i udruga mladih XO-VK i traje cijeli dan do večeri. Niz događanja dočarat će američki stil života 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća – od automobila i motora do pin-up djevojaka, tadašnje odjeće, frizura i plesnjaka. Nastupit će tri benda: Cat Paws iz Daruvara, Mississippy Queen iz Zagreba i Moonshine Alligators iz Novog Sada. Gimnazijsko igralište je u subotu iza podneva pravo mjesto za nostalgičare za vremenima iz sredine prošlog stoljeća u Americi.
Istog dana, ali na pozornici ispred Svetog trojstva u parku na svoje će doći ljubitelji jazza jer u 21 sat počinje koncert osječkog Sing Song swinga koji, uz ženske vokale, izvode jazz standarde i obrade poznatih pjesama drugih žanrova, ali im dodaju jazz notu.
U nedjelju u 21 sat nastupaju stand up komičari iz zagrebačkog Studija smijeha. Vinkovčani će moći uživati u duhovitosti Marka Dejanovića, Saše Turkovića i Gorana Vinčića, koji je i voditelj nedjeljnog programa.
Očito je bezbroj razloga da Vinkovčani i njihovi gosti posjete ovog vikenda neku od priredbi Vinkovačkog ljeta u parku na Trgu bana Šokčevića i gimnazijskom igralištu te potraže zabavu i osvježenje u nekoj od kućica vrijednih ugostitelja.