Close

11. DORF na Vinkovačkom ljetu 23. do 26. kolovoza

Nakon što je početkom kolovoza predstavljeno u Primoštenu, 11. izdanje festivala dokumentarnog rock filma DORF predstavlja se od 23. do 26. kolovoza u Vinkovcima, na Vinkovačkom ljetu. Projekcija odabranih glazbenih filmova bit će u Galeriji fotografije Meraja, u prostoru stare romaničke crkve Sv. Ilije, a kao uvod filmskim projekcijama, u Lapidariju gradskog muzeja od 21. do 23. kolovoza su 5. Antičke filmske večeri.
U vinkovačkom DORF dijelu pripremljen je program u kojem posjetitelji mogu pogledati ukupno 9 projekcija glazbenih dokumentarnih filmova, uz gostovanja autora, proglašenje najboljeg filma u regionalnoj konkurenciji i OFF DORF u kojem su izložba fotografija Marija Grobenskog iz Koprivnice, koncerti i nastup DJ-a u Galeriji fotografije Meraja, u utorak 22. kolovoza u 19.30 sati otvara se izložba što ih je Grobenski snimio na brojnim koncertima i radova iz kultnog ciklusa “House where nobody lives”.

“Prvog dana programa u četvrtak 24. kolovoza u Vinkovcima je u 20.00 sati na programu film “Garage Rockin’ Craze – Story of Tokyo garage punk“, autora Marija Čužića (Kanada), film “Don’t talk to me” Pavla Kocanjera iz Karlovca, te sjajan kratki film “Florian” autora Darija Bukovskog iz Zagreba, o tri marginalca glazbenika i njihovim snovima. Jedan od njih nastupit će poslije projekcije – ne propustite premijerni vinkovački nastup zanimljivog dueta Mačkodlak. Drugi dan su filmovi o prvom albumu kultnog slovenskog sastava Buldožer “Pljuni istini u oči” autorice Varje Močnik, te novi film Ljiljane Šišmanović “Neuspješan skroz”, o kantautoru Electric Žaretu. U programu regionalne selekcije su i filmovi “Mlada nada”, Mance Filak i Žige Gorišeka o kultnom slovenskom klubu MKNŽ iz Ilirske Bistrice, te film “Pijana ulica” Marina Lukanovića o riječkoj ulici. Treći dan na programu je zanimljiv film “Charlatan Magnifique” o slovenskom autoru Magnificu, glazbeniku i autoru glazbe za filmske megahitove, te na samom kraju ekskluzivna projekcija epizode novog serijala “Borderland soundtrack” autorice Brankice Drašković – inspiriranog knjigom “Sedma republika” velikog DORF prijatelja, danas pokojnog Ante Perkovića, kojem je posvećeno ovogodišnje festivalsko izdanje” – kaže Toni Šarić, osnivač, direktor i “duša” DORF-a.

U Vinkovcima će, najavljuje Šarić, DORF nagradu za životno djelo primiti Dubravko Mataković.